(FOTO) Muftija travnički posjetio Humanitarno udruženje “Sreća za sve”

Manifestacija „Dani Ajvatovice“ već nekoliko godina u svom programu ima i aktivnosti humanitarne naravi. Ove aktivnosti su nam značajne, tako i današnja posjeta centrima i udruženjima za djecu s poteškoćama u razvoju, izjavio je danas muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović prilikom posjete Humanitarnom udruženju „Sreća za sve“ u Travniku.

Cilj današnje posjete muftije travničkog Humanitarnom udruženju „Sreća za sve“ bio je iskazivanje podrške radu ovog udruženja.

„Razgovarali smo s korisnicima i njihovim roditeljima i starateljima. Uručili smo im pomoć iz Fonda Bejtul-mal, putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice. Na ovaj način pokazujemo da se Zajednica brine o ranjivim kategorijama društva“, naglasio je muftija.

Rad Udruženja „Sreća za sve“ je inspirativan, ocijenio je muftija Adilović, dodavši da u Udruženju uvijek nailaze na toplu dobrodošlicu, predan rad, nove ideje i incijativu za napredak.

„Važno je spomenuti da se bave plasteničkom proizvodnjom kroz radno-okupacionu terapiju. Uspjeli su organizirati da na korištenje dobiju veći komad zemlje sa 12 plastenika na kojem rade i trude se, te tako, umjesto da budu samo primaoci donacija, oni žele i da zarade“, istaknuo je muftija.

Posjeti je prisustvovao i Merzuk Omerdić, direktor travničkog Regionalnog odbora Muslimanskog dobrotvornog društva (MDD) Merhamet.

Predsjednica Udruženja Emina Alispahić zahvalila je Muftijstvu travničkom i Merhametu na današnjoj posjeti.

„Merhamet je više puta donirao paketiće za naše najmlađe, djeca se uvijek obraduju. Kada je riječ o Muftijstvu, jako sam ponosna što je naša saradnja uspješna i nadam se da će i trajati“, naglasila je Alispahić.

Društvo je jako onoliko koliko je jaka njegova najranjivija kategorija, kazala je između ostalog Alispahić.

„Pripadnici ove kategorije mogu biti društveno korisni pojedinci, a njihovim roditeljima treba podrška, jer je njihova borba cjeloživotna. Trudimo se dati im podršku. Vjerujem da smo na dobrom putu, jer smo do danas postigli i neke značajne pomake“, poručila je predsjednica Alispahić.

Direktor Regionalnog odbora MDD Merhamet Merzuk Omerdić izrazio je zadovoljstvo zbog današnje posjete.

„Mališani su nas dočekali s dozom sreće na njima jedinstven način. Nadam se da će ova saradnja potrajati i u budućnosti, a svakako se nadamo saradnji i sa drugim udruženjima“, kazao je Omerdić.

Behija Nezić majka je dječaka koji ima poteškoće sa sluhom, te je kao članica Udruženja zahvalila Muftijstvu travničkom i Merhametu.

„Mnogo su nam bitne ovakve posjete ,da se čuje i zna za našu djecu, i da se razvije svijest o njihovom postojanju i djelovanju“, kazala je Nezić.

Ovom prilikom članovi Udruženja izveli su prigodan program.

Pored ove posjete realizirane su i posjete Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Leptir“ i Udruženju djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki svijet“ u Bugojnu, Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju „Vodopad ljubavi“ u Jajcu te edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Duga“ u Novom Travniku, a Merhamet je za sve korisnike pripremio paketiće.

Možda vas zanima

Dan nezavisnosti BiH u Travniku: Položeno cvijeće na Centralnom...

Danas je u Travniku nastavljen program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH. Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine jutros je položeno cvijeće i odata počast poginulim...

“Kaže mama što nisi išo u školu, reko otelila...

Kasim Bešir je mladi stočar koji voli stočarstvo i proljoprivredu. U svojoj štali ima 2 krave i jedno tele, a pored toga uzgaja i...

Svečano obilježen Dan nezavisnosti u Centru za kulturu općine...

Večeras je u Centru za kulturu općine Travnik održana 19. svečana akademija povodom obilježavanja Dana nezavisnosti. Ovogodišnja svečanost je orgaznizirana od strane Općine Travnik...

Vlada SBK za razvoj malog gospodarstva izdvojila skoro 3,5...

Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK), na sjednici održanoj u četvrtak, donijela je Odluku o usvajanju godišnjeg Programa razvoja malog gospodarstva SBK za 2024. godinu, a...

Drugi čitaju

Valentina Vavra – Svjetska prvakinja u plesu

Valentina Vavra, rođena 11. oktobra 1996. godine u Travniku. Svjetska je prvakinja u argentinskom tangu zajedno sa kolegom Vedranom Marčetom, a laskavu titulu su...

Preminuo Dorian Lekić

Ukop će se obaviti sutra u 17:00 sati na groblju Sv. Marko - Jardol. Porodici iskreno saučešće...

(FOTO) Sanirana oštećenja na trotoarima u Bosanskoj ulici

U Bosanskoj ulici u Travniku jučer je izvršena popravka trotoara, odnosno sanirana su oštećenja koja su predstavljala smetnju za normalno kretanje pješaka. Ovo je još...

Ivo Andrić – Nobelovac kojeg svojataju svi ali...

IVO ANDRIĆ jedan je unikatni primjer hrvatsko-bosansko-srpskog pisca, rođen 1892. u Dolcu pokraj Travnika u siromašnoj katoličkoj obitelji, a umro 1975. u Beogradu. Godine 1961....

(FOTO) Mještani Duba sa svojim prijateljima i imamom...

U petak, 13. novembra 2020. godine stara i bolesna nana Zehida Mehić, koja je živjela u jako lošim uvjetima, dobila je novi i ugodniji...

Preminuo Čorbeg Đulbeg

Jučer je u 71. godini života preminuo Čorbeg Đulbeg. Dženaza će biti obavljena sutra poslije ikindije namaza.

Preminuo Marinko Božić – Car

Život nestane u trenutku, ali ljubav i sjećanje ostaju zauvijek.