10.8 C
Travnik

(FOTO) MSEUŠ Travnik / Otvoren kabinet za praktičnu nastavu hotelsko-turističkih tehničara

Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik otvorila je kabinet za praktičnu nastavu ugostitelja, odnosno hotelsko-turističkih tehničara.

Naime, do sada su učenici ugostiteljske struke praktičnu nastavu, ovisno od godine koju pohađaju, obavljali kod dugogodišnjih partnera škole; Fortitudu, turističkoj agenciji Divan, hotelu Vezir.

Međutim, kako aktuelna situacija to ne dopušta odlučili su da, skromnim sredstvima i velikim zalaganjem profesora i učenika, te domara škole, opremanjem ovog kabineta učenicima pruže bar dio ambijenta u kojem mogu vježbati i razvijati praktične vještine neophodne za ugostitelje.

Također, pored kabneta učenici će moći koristiti školsku kuhinju, koja je opremljena potrebnim inventarom i predstavlja dodatnu priliku za izvođenje praktične nastave. U narednom periodu planiraju uložiti i dodatna sredstva da bi obezbijedili realnije okruženje u razvijanju praktičnih, ali prije svega, kvalitetnih vještina i umijeća naših učenika.

Vjerujem da će od sada naši učenici, budući ugostitelji, kao i ekonomisti i frizeri, prije njih, radom u kabinetima steći kvalitetne vještine potrebne za tržište rada, poručili su iz škole.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima