-5.2 C
Travnik

(FOTO) Biblioteka Osnovne škole Travnik bogatija za 350 novih naslova

U srijedu, 30. 06. 2021. godine, predstavnici Fondacije Kemal Bakaršić iz Sarajeva posjetili su Osnovu školu Travniku i uručili vrijednu donaciju biblioteci koja se sastoji od 350 novih naslova.

Goste iz Sarajeva je primio direktor škole, gdin. Dženan Aganović, koji se ovom prilikom zahvalio Fondaciji Kemal Bakaršić i njihovom direktoru, gdin. Draganu Markoviću, na ovoj posjeti, vrijednoj donaciji i što je Fondacija prepoznala potrebe učenika i nastavnika OŠ “Travnik”.

Direktor Fondacije Kemal Bakaršić, gdin. Dragan Marković, je rekao da je vrijednost ove donacije oko 2100 dolara, i da će osim Osnove škole Travnik, u ovoj godini donacije dobiti biblioteke iz Prozora/Rame, Gradačca i Trebinja. U dosadašnjem radu Fondacija je uručila ukupno 32 donacije bibliotekama širom Bosne i Hercegovine.

Nakon uručenja i potpisanja prijema donacije, u zbornici škole razmjenjena su mišljenja i iskustva o bibliotekarskom radu i problematici sa kojom se susreću biblioteke i škole kad su u pitanju nabavke novih naslova, a razgovarano je i novim projektima i mogućnostima daljnje saradnje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU