Fondacija budućnosti u BiH nudi 50 besplatnih stipendija za mlade i 10.000 KM za poslovnu ideju

- Advertisement -

IEEE, Fondacija budućnosti u BiH i prestižni australski La Trobe univerzitet nude 50 besplatnih stipendija za najaktivnije i najambicioznije mlade ljude u Bosni i Hercegovini.

Odnosno besplatno učešće na četveromjesečnom programu koji će ih podučiti sistematskom pristupu razvoja inovativnih ideja, kako bi postali inovativni profesionalci i poduzetnici.

U pitanju je IEEE Innovation Nation BiH, program koji je inicirao Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), najveća svjetska tehnička organizacija koja broji više od 420 hiljada članova širom svijeta, te u sklopu ovog programa zainteresovani će potpuno besplatno moći pristupiti obrazovnim resursima koji inače koštaju preko 5.000 KM.

“Ovo je jedan od najunikatnijih programa za inovacije i poduzetništvo u Bosni i Hercegovini, podržava ga međunarodni konzorcij, i što je najvažnije, za naše mlade, bit će potpuno besplatan, samo je potrebno da se prijave do 31. augusta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Mi želimo mlade naučiti da razmišljaju ‘outside of box’, odnosno sistemskom pristupu razvoja inovativnih ideja koje im mogu pomoći da postanu profesionalci i poduzetnici, jer iza programa stoji univerzitet i industrija.

Želimo da nauče tehnologiju ‘Design Thinking-a’, da razviju vještine njihovog poslovnog preduzeća da svoju ideju pretvore u stvarnost i steknu priliku za predstavljanje pred investitorima, i to sve kao dio jedinstvenog programa”, istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Mladi koji se prijave dobit će priliku da:

  • Pohađaju kurs od 10 sedmica o primjeni procesa dizajnerskog razmišljanja i temeljnih poslovnih koncepata potrebnih za razvoj poslovne ideje. Kurs predaju akademski stručnjaci i certificiran je od strane La Trobe univerziteta u Australiji.
  • Pristupe kolekciji jedinstvenih obrazovnih materijala (video zapisi, bilješke, alati itd.) koji se bave svim aspektima na putu od ideje do inovacije.
  • Rade sa startup trenerima kako bi primijenili stečeno znanje i razvili vlastitu inovativnu poslovnu ideju. Naši startup treneri su međunarodni stručnjaci specijalizirani za područja tehnologije, inovacije i poslovanja.
  • Takmiče se za više od 10.000 KM sredstava za pokretanje te ideje.
- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Mladi koji su zainteresovani za program, više informacija mogu dobiti putem ovog linka.

- Oglašavanje -

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Preminuo Čurić (Hamida) Enes

Nakon kraće bolesti u 83.-oj godini života preminuo je Čurić (Hamida) Enes. Dženaza će biti klanjana sutra poslije ikindije...

Travnik/ U ponedjeljak i utorak prekidi u napajanju električnom energijom

Kako je najavljeno iz Službe za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica u ponedjeljak 19. i utoraka 20....

Podržana odluka o osnivanju lovišta

Na sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona jednoglasno je podržana odluka o osnivanju lovišta. Ovo je prema riječima ministra Salkana Merdžanića veliki iskorak te...

Nadzorne kamere za bolju sigurnost građana u SBK

Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku opreme za video nadzor po općinama Srednjobosanskog kantona ( na osnovi Sporazuma sa općinama )...