-9.2 C
Travnik

Evo kako će se saobraćati kroz Bosansku ulicu nakon Nove godine

Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Preko hiljadu građana općine Travnik putem ankete dalo je podršku projektu zatvaranja Bosanske ulice za saobraćaj i pretvaranju iste u pješačku zonu. Naime, inicijativa za ovaj projekta podnesena je prije dvije godine, a nakon ispunjavanja svih potrebnih uslova, nedavno se krenulo intenzivnije raditi na ovom pitanju.

Građani su pozitivno glasali i za dodatno uređenje Bosanske ulice. Odnosno smatraju da ista treba biti obogaćena novim sadržajima za pješake kao što su klupe, wifi zone, dječija igrališta, i sl. Također su podržali i to da se postave označene turističke infozone s podatcima o kulturnohistorijskim spomenicim a i bitnim lokacijama u Travniku.

Kada su u pitanju privrednici, od ukupno 109 privrednih subjekata 55 je ispunilo upitnik. Na pitanje, u kojoj mjeri će formiranje pješačke zone u Bosanskoj ulici poboljšati poslovanje vašeg privrednog subjekta: 31.5 % je zaokružilo odgovor „u velikoj mjeri“.

Konačna odluka je ta da se treba izraditi elaborat o organizaciji saobraćaja u ovom dijelu grada. Do tada, vraćamo se na stari rezim saobraćanja.

Naime, od petka (1. januar) Bosanska ulica se vraća na stari režim zatvaranja, radnim danima i subotom od 18 do 24 sata, a nedjeljom od 00 do 24 sata. Ova odluka na snazi je do izrade elaborata kojim bi se regulisao saobraćaj, a nakon toga moglo bi uslijediti potpuno zatvaranje ulice za saobraćaj i pretvaranje u saobraćajnu zonu.

- Oglašavanje -

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

0 0 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Evo kako će se saobraćati kroz Bosansku ulicu nakon Nove godine

Možda vas zanima

Evo kako će se saobraćati kroz Bosansku ulicu nakon Nove godine
Evo kako će se saobraćati kroz Bosansku ulicu nakon Nove godine
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x