Ekonomični električni radijatori i podne grijalice za noge

Traženje ekonomičnog električne grijalice s vremena na vrijeme može se činiti nemogućom potragom jer svi tražimo taj proizvod koji je svima prikladan: najjeftiniji, najekonomičniji, najljepši i najsvestraniji.

Istina je da je velika većina suvremenih električnih grijača izuzetno ekonomična za rad ali sve ovisi o tome kako i gdje se koriste. Ekonomični električni radijatori omiljeni su među kupcima zbog svoje pouzdane topline i jednostavnog upravljanja toplinom. Iznimna učinkovitost  često je prvi prioritet za one koji žele ažurirati svoj sistem grijanja.

Moderne, ekonimične i jednostavne za upotrebu

Dio razloga zašto su ekonomični električni radijatori toliko ekonomični je taj što dolaze s vlastitim integriranim kontrolama. Sve najbolje električne grijalice opremljene su digitalnim termostatima koji su precizni do djelića stupnja, tako da je gubitak energije sveden na minimum. Oni su odlična zamjena za stare mehaničke termostate koji mogu biti netačni i do nekoliko stepeni, pregrijavati vaše prostore ili se toliko hladiti da vaš sistem mora više raditi kako bi nadopunio razinu topline.

Ekonomični električni radijatori su odličan odabir

Vrsta topline koju proizvode ekonomični električni radijatori jednaka je istoj kao i ekvivalent centralnog grijanja: ugodna kombinacija konvekcije i zračenja. Iako je konvekcija sklonija gubitku topline kroz vrata i prozore, zračna toplina koju ti proizvodi također pružaju znači da ćete i dalje zadržati dobar dio topline usprkos povremenom propuhu. Iako su dostupni jeftini električni radijatori, često vrijedi potrošiti malo više da biste dobili premium model s više značajki kako bi dugoročni troškovi održavanja bili niski.

Za razliku od plinskih sistema grijanja, ugradnja električnih radijatora ne zahtijeva mnogo rada. Također, njihovo korištenje je dosta jednostavno. Olakšavajuća činjenica je održavanje koje ne oduzima mnogo vremena za razliku od tradicionalnih radijatora.  

Prednosti grijanja radijatorima

Promjene u protoku zraka i razlike u veličini sobe mogu značiti da su neki dijelovi kuće topliji od drugih. Ekonomični električni radijatori su odličan odabir, jer grijanjem možete učinkovitije kontrolirati toplinu u različitim prostorijama pomoću programabilnih električnih radijatora. Kompletno povezano rješenje grijanja može smanjiti godišnje troškove grijanja i do 30%!

Uz većinu modernih ekonomičnih grijača dobijete i daljinski upravljač koji omogućava brzo i lako podešavanje temperature.

Ekološki prihvatljivije

Električno grijanje je čisto i poštuje okoliš. Nema zagađujućih plinova ili teških metala. Plin proizvodi velike količine emisija CO2 za koje svi znamo da štete okolišu. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih se plinski kotlovi ukidaju u novogradnjama do 2025. godine.

Energetski učinkovit

Električno grijanje također je gotovo 100% energetski učinkovito na mjestu upotrebe. Sva električna energija koju koristite i plaćate pretvara se u toplinu. Kada platite 1kWh električne energije, 1kW topline prelazi u sobu na jedan sat.

Podna grijalica za noge

Podna grijalica za noge je odlična stvar za promrzle noge u hladnim prostorijama. Također, njena mobilnost omogućava rad na hladnoći, čak i vani. Naša stopala igraju vitalnu ulogu u regulaciji naše tjelesne temperature. Poput naših ruku, oni imaju veliku površinu i puno krvnih žila.

Ekonomični električni radijatori i podne grijalice za noge
Ekonomični električni radijatori i podne grijalice za noge 4

Oni su također na kraju naših udova (zato ih ponekad nazivaju ‘ekstremitetima’) i imaju manje mišića koji proizvode toplinu, što ih također čini sklonima hlađenju. Ako im postane prehladno, aktiviraju se naši receptori za bol i osjećamo nelagodu.

Vjerojatno ste čuli  da ljudi najviše topline gube od vrha glave. Zapravo je ovo mit. Vjerojatnije nećete izgubiti toplinu iz glave nego bilo koji drugi dio tijela – osim ruku i stopala. Dakle, iako ćete zimi vjerojatno željeti nositi kapu (pogotovo ako vam nedostaje prirodne izolacije), najbolje za toplinu zapravo su rukavice i čarape. Ali u izrazito hladnim zimskim danima to nije dovoljno.

Podna grijalica za noge pruža ujednačen prenos toplote koji će obezbijediti toplinu koja vam je potrebna.

Zbog stabilizacije povšine grijači za noge mogu se koristiti u vanjskim i unutrašnjim prostorima. Većina grijača automatski počinju raditi kada ga dodirnete, te neki se isključuju nakon određenog vremena.

U zimskim danima, često se nalazimo u situacijama kada nam je prijeko potrebna toplota. Grijalica za noge je pravo rješenje za takve dane!

Travnik.ba
Travnik.bahttps://travnik.ba/
Travnik.ba je najstariji travnički portal. Travnik.ba je web portal s vijestima i informacijama iz grada i općine Travnik.

Drugi upravo čitaju

Seid Memić Vajta

Seid Memić Vajta najveći je travnički pjevač, gitarist i...

(FOTO) Načelnik Dautović u posjeti preduzeću NoBil / Od porodičnog biznisa do najpoznatijih proizvođača madraca u regiji

Naglašavajući domaću proizvodnju i značaj porodičnog biznisa, načelnik općine...

Večeras veliki zajednički iftar u Travniku

U Travniku će večeras biti održan veliki zajednički iftar,...

Učenici Medicinske škole Travnik paketićima obradovali osnovce

U ponedjeljak, 18. 04. 2022. godine, Osnovnu školu Travniku...

Organiziran iftar i druženje u Radojčićima

U subotu, 16. 04. 2022. g. u mesdžidu Radojčići...

Možda vas zanima

Dautović razgovarao sa predstavnicima organizatora prvog “Vlašić Outdoor 2022” takmičenja

Načelnik općine Travnik, Kenan Dautović danas je razgovarao sa predstavnicima organizatora prvog Vlašić "Outdoor 2022" takmičenja u organizaciji Udruge EKO Galica, Biciklističkog kluba Napredak...

(FOTO/VIDEO) Grupa mladih “Mladi mjesec” organizovala “Tribinu o Poslanicima”

U prostorijama Centra za kulturu Općine Travnik u petak je održana “Tribina o Poslanicima”. Istu je organizovala grupa mladih "Mladi mjesec" koja djeluje kao sekcija...

Učenici iz Travnika boravili u Sjedinjenim Američkim Državama / Aldin i Danijal ponos MSŠ “Travnik”

U periodu od 15. aprila do 8. maja 2022. godine, učenici trećeg razreda Mješovite srednje škole “Travnik”, Aldin Lendo i Danijal Alibegović, boravili su...