19.8 C
Travnik

DAN ŽALOSTI U OŠ “Dolac” Travnik / Preminuo učitelj vjeronauke Saudin Lendo

Kolektiv Osnovne škole “Dolac” Travnik oprašta se od prerano preminulog kolege, učitelja/nastavnika vjeronauke Saudina Lende.

Informacija o smrti mladog učitelja/nastavnika iz Travnika pogodila je sve one koji su ga poznavali, a o njemu su imali samo riječi hvale uz obrazloženje da su lijepo ponašanje i pozitivna energija bili plod njegove ljubavi prema učenicima.

“S tugom i bolom u srcu obavještavamo da je na ahiret preselio naš kolega hadži Saudin Lendo, profesor vjeronauke. Nema riječi kojima se može opisati tuga i bol za gubitkom ovog velikog čovjeka. Zračio si pozitivnom energijom i bio ponos naše škole, mnogima si bio puno više od radnog kolege, bio si prijatelj, drug i brat. Bio si uzor mnogima, našim učenicima si bio puno više od nastavnika. Da ti se dragi Allah smiluje i podari ti Džennet Firdevs, a tvojoj porodici podari sabur i snagu da prebrode ove teške trenutke”, stoji u poruci kolektiva OŠ Dolac.

Zbog Dana žalosti u OŠ “Dolac” neće se održati nastavni proces. Redovan nastavni proces nastavlja se u srijedu po važećem rasporedu.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima

Preminula Milena Ličanin

Preminuo Zdravko Jonjić

Preminula Lorena Filipović