11.8 C
Travnik

CIK/ Prijevremeni izbori u Travniku 11. aprila

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluke o održavanju ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta.

Ponovni izbori u Doboju i Srebrenici bit će održani u nedjelju, 21. februara 2021. godine.

Na istoj sjednici usvojena je i Instrukcija o postupku provođenja ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica kojom se uređuje postupak provođenja ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 redovnih biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu iz drugih osnovnih izbornih jedinica za osnovnu izbornu jedinicu Srebrenica, određivanje biračkih mjesta i lokacija biračkih mjesta, imenovanje članova biračkih odbora i obuke biračkih odbora, izborna šutnja, posmatranje ponovnih izbora, dostava izbornog materijala, način pakovanja izbornog materijala, način brojanja glasačkih listića i način utvrđivanja izbornih rezultata.

Centralna izborna komisija BiH danas je raspisala i prijevremene izbore za izbor načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH) koji će biti održani u nedjelju, 11. aprila 2021. godine.

Usvojeno je i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za nаčеlnike općina Travnik i Foča (FBiH), saopćeno je iz CIK-a.  

 FENA

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima