10.8 C
Travnik

CIK će raspisati prijevremene izbore za načelnika Travnika

Centralna izborna komisija BiH je na 13. (korespodentnoj) sjednici održanoj danas, između ostalog, donijela Odluku kojom se utvrđuje nemogućnost preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik od Peco Mirsada, kandidata političkog subjekta SDA-Stranka demokratske akcije, radi činjenice smrti, a kojem je potvrđen mandat načelnika općine Travnik pravosnažnom Odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.

Po pravosnažnosti ove odluke, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će raspisati prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik.

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv navedenih odluka može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  u roku od dva dana od dana objave odluka na web stranici Centralne izborne komisije BiH, odnosno rok ističe u ponoć 23.01.2021. godine. Žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected] ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7). Protokol Centralne izborne komisije BiH će za stranke biti otvoren i u subotu, 23.01.2021. godine u terminu od 08 do 16 sati, stoji u saopćenju na web stranici CIK-a.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima