CEM/ Projekat “TREIN” podržava osnivanje 10 novih preduzeća

- Advertisement - CEM/ Projekat "TREIN" podržava osnivanje 10 novih preduzeća

BeeZone porodica bogatija je za 10 novih preduzeća! U završnici poduzetničke obuke, u okviru projekta „TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“, 19 mladih poduzetnika prezentovali su svoje poslovne ideje stručnoj komisiji sastavljenoj od predstavnika partnera u implementaciji projekta.

Upravo ovaj projekat bio je njihova prilika za uspjeh i put ka ostvarenju poslovnih ideja na čijem razvoju su vrijedno radili protekla dva mjeseca, uz podršku trenera BeeZone biznis inkubatora Centra za edukaciju mladih.

Pored njihove prezentacije, komisija je ocijenila i biznis planove, te odlučila da će grantom od 10.865 KM i jednogodišnjom mentorskom podrškom biti podržani sljedeći poduzetnici i njihove poslovne ideje:

Albin Gaši                        –         Conic Solutions

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - CEM/ Projekat "TREIN" podržava osnivanje 10 novih preduzeća

Amra Čurak                    –         Ranč Čurak

Emir Hadžijusufović         –         Vrtni centar – Smaragd

Halil Mršić                        –         Zlatna jufka

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - CEM/ Projekat "TREIN" podržava osnivanje 10 novih preduzeća

Ivana Matošević             –         Proizvodnja i ugradnja komarnika

Jasmin Muslimović          –         Rent a car CRM sistem

Merima Habibović          –         Selfie Museum

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - CEM/ Projekat "TREIN" podržava osnivanje 10 novih preduzeća

Mersad Husić                  –         Stage Coding

Oliver Jović                     –         New Experience

Zerina Dina Vihrić            –         Savjetovalište „Samospoznaja“

Projekat „TREIN“ pruža sveobuhvatnu podršku mladim poduzetnicima kroz poduzetničku obuku koja ih vodi kroz sve aspekte razvoja poslovne ideje, osnažujući ih za osnivanje i vođenje njihovih biznisa, kako bi oni bili održivi i konkurentni na tržištu rada. Na prvi javni poziv u okviru projekta apliciralo je 40 mladih, a njih 21 dobilo je priliku da učestvuju u poduzetničkoj obuci.

„BeeZone ekipa je vrhunska, a treneri i predavači su više nego odlično uradili svoj posao! Stekla sam neophodno znanje za ulazak u poduzetničke vode.Svim srcem se radujem daljnjoj saradnji i mentorstvu!“, riječi su kojima svoje iskustvo opisuje Amra Čurak, koja će kroz projekat „TREIN“ pokrenuti biznis pod nazivom “Ranč Čurak”, porodična proizvodnja bezglutenskih sitnih kolačića i finger food-a spremljenih od organskih sirovina i prerađevina.

Uskoro slijedi i drugi ciklus projekta, te nova prilika za mlade poduzetnike da svoje ideje pretvore u biznis. CEM-ov BeeZone biznis inkubator svakako je na raspolaganju svim mladim ljudima koji imaju želju da pokrenu vlastiti biznis i otvore nova radna mjesta.

Projekat „TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“sprovodi se u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, kojeg finansira Evropska unija u vrijednosti od 15 miliona eura, a realiziraju ga GIZ, UNDP i MOR.

TREIN implementira Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Travnik kojeg čine: Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih CEM Travnik, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.

CEM/ Projekat "TREIN" podržava osnivanje 10 novih preduzeća
CEM/ Projekat "TREIN" podržava osnivanje 10 novih preduzeća
- Oglašavanje -
CEM/ Projekat "TREIN" podržava osnivanje 10 novih preduzeća

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Zavičajni muzej Travnik priređuje književno veče „Nemiri“

U povodu obljetnice 100 godina od izdavanja zbirke Ive Andrića, Zavičajni muzej Travnik priređuje književno veče „Nemiri“, posvećeno Andrićevoj knjizi poetske proze...

Staša Dukić – najbolja mlada glumica

Staša Dukić rođena je 10. oktobra 1989 u Travniku, gdje završava osnovnu i srednju školu, piše portal Travnik.ba Tokom...

SBK / U svakom trenutku spremni za online nastavu

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi s virusom korona, pojedini kantoni se vraćaju ponovo na online nastavu. Iako je situacija teška i...

Sead Smajiš rame uz rame sa poznatim estradnim ličnostima

Sead Smajiš, rođen je 22.05.1962. godine u Travniku gdjeje odrastao i završio osnovnu školu i muzičku školu. Obrazovanje...