10.8 C
Travnik

Bratimljenje sa školom iz Istanbula / Predstavnici Turske vojne misije posjetili MSTŠ Travnik

Mješovitu srednju tehničku školu Travniku posjetili su predstavnici Turske vojne misije u okviru EUFOR-a. Tokom razgovoru sa direktorom razmijenjena su iskustva po pitanju obrazovanja, zdravstva i realnog sektora.

Bratimljenje sa školom iz Istanbula / Predstavnici Turske vojne misije posjetili MSTŠ Travnik
Bratimljenje sa školom iz Istanbula / Predstavnici Turske vojne misije posjetili MSTŠ Travnik 2

Iako su imali saradnju i ranije, ova posjeta je bila po preporuci jer je MSTŠ Travnik najopremljenija i najinovatnija „škola izvrsnosti“.

Njihova zapažanja po pitanju vizije kojom se rukovodi škola primijenit će u obrazovnom sistemu Turske iako su po uslovima i sistemu mnogo koraka ispred nas.

Između ostalog, predloženo je da se škola bratimi sa školom u Istanbulu u cilju ostvarivanja zajedničkih interesa, a sve u korist učenika i profesora. Saradnja između škola biće uspostavljena direktno u saradnji sa predsjednikom Turske.

Bosna i Hercegovina ima potencijala u ljudskim resursima koji je ključ za prosperitet i razvoj, samo treba sistemski raditi na tome. Treba mlade ljude uključiti koji iza sebe imaju rezultate, a sve s ciljem jačanja realnog sektora i stvaranja bolje slike o ovoj lijepoj zemlji.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Možda vas zanima