Bosanska ulica se pretvara u pješačku zonu?

Bosanska ulica u Travniku uskoro će biti zatvorena za saobraćaj i pretvorena u pješačku zonu?

Na osnovu inicijative vijećnika Općinskog Vijeća Travnik, Mjesne zajednice „Centar“ i niza nevladinih organizacija, pokrenuta je aktivnosti na zatvaranju Bosanske ulice za saobraćaj, odnosno pretvaranje iste u pješačku zonu.

Za sve privredne subjekte locirane duž Bosanske ulice (od Tarabovca do Općinskog suda) bilo bi omogućeno dostavljanje robe u određenim dnevnim terminima.

Obzirom da je završena rekonstrukcija Ulice Erika Brandisa te obezbijeđen pristup iz bočnih ulica, smatra se da su stvoreni uslovi za realizaciju podnešenih inicijativa.

Povećala bi se sigurnost pješaka

Bosanska ulica se pretvara u pješačku zonu?
Bosanska ulica

Realizacijom ovog projekta povećala bi se sigurnost pješaka, posebno djece, starijih osoba i osoba sa invaliditetom, smanjila zagađenost od izduvnih gasova, poboljšalo poslovanje privrednih subjekata u Bosanskoj ulici, olakšalo snadbjevanje i servisne usluge te obogatila turistička ponuda Općine Travnik, navodi se.

Za konačnu realizaciju ovog Projekta svakako je bitno i mišljenje građana i privrednih subjekata. S tim u vezi, sutra će biti održana press konferenciju na kojoj ce se govoriti o gore navedenom projektu.

Press konferencija će se održati u četvrtak (10.12.2020 god) sa početkom u 10:00 u Maloj sali Općine Travnik a na prisutnima će se obratiti: Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik, Amira Đelilbašić, pomocnik načelnika, Vlatka Lovrinović, predsjedavajuca OV Travnik, Faik Adilović, Komesar MUP-a SBK, Miro Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, Amir Hujdur, predsjednik MZ „Centar“, Ekrem Mrakić, vijećnik u OV Travnik, Adis Arnautović, direktor CEM-a Travnik.

- Oglašavanje -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
trackback

[…] na osnovu inicijative vijećnika Općinskog Vijeća Travnik, Mjesne zajednice „Centar“ i niza nevladinih organizacija, općinska administracija pokreće […]

trackback

[…] na osnovu inicijative vijećnika Općinskog Vijeća Travnik, Mjesne zajednice „Centar“ i niza nevladinih organizacija, općinska administracija pokreće […]

Možda vas zanima

spot_img