Bakir Softić prvi sudija Dječijeg suda Međaši

- Advertisement - Bakir Softić prvi sudija Dječijeg suda Međaši

Dječija zemlja “M” Međaši povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja organizovala je okrugli sto pod nazivom “Stop mržnji i koroni”. Također, promovisan je i rad Dječijeg suda i jedan broj sudija Dječijeg suda (djece iz Sarajeva, Bijeljine, Travnika, Širokog Brijega, Loznice i Brčkog), koji će suditi negativnim pojavama (prvenstveno mržnji kao mentalnoj bolesti i drugim bolesnim društvenim pojavama), a ne ljudima.

Velika nam je čast predstaviti Bakira Softića, učenika VIII razreda naše škole, i čestitati mu na izboru za prvog sudiju Dječijeg suda Međaši iz Travnika, stoji u objavi na stranici Osnovne škole “Travnik”.

Ovom prilikom djeci sudijama obratile su se delegacije sudova iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao i sudije iz Brčko distrikta BiH, među kojima i predsjednik Suda BiH sudija Ranko Debevec, predsjednik Okružnog suda u Bijeljini sudija Zoran Džida i predsjednik apelacionog suda Brčko distrikta BiH sudija Damjan Kaurinović.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Bakir Softić prvi sudija Dječijeg suda Međaši

Uvodničari na ovom okruglom stolu su bili: ambasadorka Dječije ambasade Mišel Mišković, predsjednica Skupštine ambasade advokatica Biljana Radulović, predsjednica Izvršnog odbora Fatima Jasna Hajdarević, pedijatar dr. Jahja Alabajči iz Tuzle, ugledni advokat Rusmir Karkin iz Sarajeva, načelnik Loznice Vidoje Petrović, ugledni advokat Anto Nobilo iz Zagreba i prof. dr. Dragan Radenović iz Beograda.

- Oglašavanje -
Bakir Softić prvi sudija Dječijeg suda Međaši

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na travnik.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Možda vas zanima

Telemach BiH proslavlja 10. rođendan i sa štićenicima Doma „Rada Vranješević’’...

Vrijedna donacija će olakšati sistem funksionisanja ustanove Total TV i kompanija Telemach, koji su u vlasništvu United Grupe, podijelili...

Zakazane dvije sjednice Općinskog vijeća Travnik

Naredne sedmice u Travniku bit će održane dvije sjednice Općinskog vijeća Travnik. Redovne sjednice 40. i 41 bit će održane u utorak...

Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila/ Do sada 55...

U Hrvatskoj bolnici  "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj trenutno je smješteno 13 pacijenata sa teškom kliničkom slikom od čega su...

Maja Đurić-Zahirović – srcem Travničanka, kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture,...

Dr.sc. Maja Đurić-Zahirović je dugogodišnja aktivistica i kreatorka pozitivnih promjena na polju kulture, obrazovanja i sporta na Srednjobosanskom kantonu.