18.8 C
Travnik

5 pitanja u vezi nove nogometne sezone

Nova se nogometna sezona vratila u većini europskih liga, a i u ostatku zemalja će se uskoro nastaviti natjecanja.

Tek koji tjedan nakon što je Bayern podigao trofej Lige prvaka, opet ćemo gledati najjače klubove u akciji. Iako je to odlična vijest za sve fanove sporta i one koji vole adrenalin klađenja na mjestima kao što je kladionica bet365, nemoguće je izbjeći neka važna pitanja koja se često ponavljaju.

Što ako se sezona ne može završiti?

Problem koji su mnogi klubovi odmah uočili je onaj koji se iznenada stvorio i prošle sezone – što ako se sezona ne bude mogla završiti. Čitava je situacija izgledala konfuzno i niti jedna liga nije bila pripremljena na takav scenarij. Ono što je zabrinjavajuće je da i dalje nije. Ako opet dođe do tako nečega, sve će se morati smišljati i planirati u hodu i to bi uvelike moglo naštetiti kvaliteti sporta.

Kako će se timovi nositi s time?

Iako je većina timova uspjela završiti svoja domaća natjecanja, velik je bio broj onih koji su bili nezadovoljni situacijom i nisu baš bili oduševljeni nastavkom sezone. Čelnicima natjecanja valjda je jasno da je im uspjelo privesti sezone kraju u periodu od 5-6 tjedana, ali period od više mjeseci definitivno bi moga biti prevelik izazov i teško je reći da bi u tom slučaju uspjeli privoljeti igrače da igraju. Najglasniji su bili igrači engleskog Premiershipa koji nisu uopće skrivali svoje nezadovoljstvo nastavkom natjecanja. Teško je zamisliti da bi u ponovljenoj situaciji drukčije reagirali.

Hoće li se navijači vratiti i hoće li se zadržati?

Navijači su se u nekim ligama vratili na tribine. Francuska liga i neki njemački klubovi kao Leipzig će dopustiti oko 8 i pol tisuća navijača na tribinama, a UEFA je planirala da se Superkup utakmica između Seville i Bayerna odigra pred 13 tisuća. Sve je to odlična vijest za navijače i one koji ne žele više gledati utakmice pred praznim tribinama, no radi li se o ispravnoj odluci? Velik je rizik koji će imati samo dva moguća ishoda – nastavak sezone i normaliziranje situacije ili tragičan kraj i prekid većine natjecanja.

Kako će se sve utakmice ugurati u raspored?

Između ostalog, čak je i vrijeme postalo problem. Raspored natjecanja je napučen, a vremena sve manje. Uz domaća prvenstva i kupove, tu su još europska klupska natjecanja te reprezentativne dužnosti kao kvalifikacije, Liga nacija pa čak i neodržano Europsko prvenstvo. Mnogi su već predvidjeli da će ovo biti sezona u kojoj će samo najsnažniji opstati. Bit će potrebno puno fizičke, ali i psihičke pripreme za nadolazeći period pa nam ostaje vidjeti kako će to izgledati.

Gdje je zabava u svemu tome?

Za one kojima nije smetalo gledati nogomet pred praznim tribina, nema dvojbe da će ova sezona biti jako zabavna jer će svakih par dana gledati vrhunske timove. Za one kojima ipak to nije to, teško možemo reći da će ova sezona biti pretjerano zabavna. Možda u svom drugom dijelu, ako se situacija poboljša što zapravo ne možemo uspješno predvidjeti. Možemo se samo opustiti i gledati u kojem smjeru naš najdraži sport ide.

- Oglašavanje -

Možda vas zanima