Znate li koji travnički nogometni klub je u sezoni dao 46, a primio samo 4 pogotka?
photo: Jusuf Rujanac
Sport

Znate li koji travnički nogometni klub je u sezoni dao 46, a primio samo 4 pogotka?

Da je nogomet kolektivna igra, pokazivale su nogometašice Ženskog nogometnog kluba ROSA BRANDIS tokom cijele sezone.

Ljubav prema ovom klubu, zajedništvo, zalaganje i veliki napori njegove uprave, rezultirali su završetkom sezone na prvome mjestu, bez ijednog poraza i sa 46 datih i svega 4 primljena gola.

Na nogometnom terenu SRC Turbe podignut je više nego zasluženi pehar za prvaka, a kako navode iz uprave, ova sezona je najuspješnija u historiji kluba, gdje njihove djevojke nisu zabilježile poraz, a kod kuće nisu primile niti jedan gol.

Jučerašnja utakmica završila je sa 8 golova u protivničkoj mreži. Golove su postigle: Akeljić E. (4x), Osmanović E. (2x), Fazlić S. i Saludum A. 

Envera Akeljić se pokazala kao sjajna napadačica, dok je Belkisa Begović bila najbolja odbrambena igračica, iako su baš sve nogometašice ovog kluba pokazale veliku borbenost i želju za pobjedom. 

Jučerašnji dan za naš klub bio je od historijskog značaja i bio je jako emotivan, kako zbog prve titule, tako i zbog rastanka sa djevojkom koja je od osnivanja kluba pokazala kako se voli klub, stiču prijateljstva, bori za grb i djevojke koje nose i brane boje ovog kluba, karakter kada je bilo najteže, ljubav koja nama ponekad najviše treba, i pored svega djevojka koja je znala nositi kapitensku traku, a njeno ime govori sve: Aida Hadžić i broj 3 će ostati obojen zlatnom bojom, i nadamo se da će ona djevojka koja u budućnosti bude nosila broj tri biti, ako ne kao naša Aida, bar približna njoj” – navode iz ŽNK Rosa Brandis, te dodaju: Ovim oproštajem našeg kapitena, kapitensku traku je uz velike emocije predala jednoj od najboljih naših nogometašica sa najviše asistencija tokom ove sezone, i također djetetu ovog kluba (koji je trasirao njen životni put kroz njeno školovanje). Čelnici i igračice ovog kluba s razlogom su predali kapitensku traku igračici sa brojem 11 – Edini Hodžić, znajući da će ona biti pravi vođa ove ekipe”.

Iz Ženskog nogometnog kluba Rosa Brandis su se zahvalili na podršci sponzorima, svim simpatizerima, prijateljima i navijačima ovog kluba, a posebnu zahvalnost su uputili svome treneru, Ferzi Goranu i velikom čovjeku, predsjedniku ovog kluba, Mirsadu Hadžiću.

ŽNK Rosa Brandis/Agencija DAN, photo: Jusuf Rujanac

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!