dStore
Aktuelno

VIDEO/FOTO: Susret s novinarima u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“

U sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta/Univerziteta VITEZ, danas je u zgradi ove visokoškolske institucije organizovan ‘Radni doručak s novinarima’, kako bi se rukovodstvo i uposlenici ove institucije predstavnicima medija zahvalili na saradnji ostvarenoj tokom akademske 2016/2017. godine.

Domaćini ovog susreta bili su izvršni direktor Zdenko Vukić i prorektor za nastavu i studentska pitanja, prof dr. Kadrija Hodžić, koji je u svome obraćanju prisutnim novinarima naglasio da je protekla akademska godina protekla u stalnome radu na jačanju nastavno-naučnog procesa, te da je namjera da Sveučilište/Univerzitet u narednom periodu djeluje kao mali, otvoreni poduzetnički univerzitet.

Naglašeno je da je ova institucija bila među prvima koji su stekli međunarodnu akreditaciju, što je samo još jedna potvrda da se kvalitetnim nastavnim procesom i učešćem kvalitetnih profesora studenti nakon školovanja mogu uhvatiti u koštac sa modernim izazovima tržišta rada.

Nakon inoviranja programa I i II ciklusa studija najavljen je rad na trećem, a sve u isčekivanju skorog izlaska BiH na međunarodno tržište rada, te je, između ostalog, na II ciklusu studija uveden studij Međunarodno poslovanje upravo iz razloga što će kandidatski status za ulazak naše zemlje u Evropsku uniju umnogome promijeniti način našeg funkcionisanja sa drugim zemljama.

Želja je menadžmenta ovog Sveučilišta/Univerziteta da i narednom periodu u još većoj mjeri budu dio društva i to su planirali kroz davanje mogućnosti nezaposlenim mladim ljudima, učenicima i studentima, da kroz Start IT Centar ove institucije, pruže besplatne kurseve/tečajeve i druge vidove obuke, ali i prostor odakle bi oni mogli svoju kreativnost i znanje nuditi širom svijeta.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!