Aktuelno

VIDEO/FOTO: Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB sa partnerima obilježio Svjetski dan zdravlja

7. april obilježava se kao Svjetski dan zdravlja, a ovogodišnja kampanja „Univerzalna zdravstvena zaštita: za svakoga i svugdje“ posvećena je univerzalnoj, sveobuhvatnoj zdravstvenoj zaštiti, koja treba biti dostupna svima, bez ikakvih ograničenja.

Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB danas je organizovao cijeli niz aktivnosti kojima se željela skrenuti pažnja na potrebu za brigom o vlastitom zdravlju, pravilnoj ishrani i tjelesnoj aktivnosti.

Pored Zavoda, učešće u organizaciji ovih aktivnosti uzeli su i Sportski savez SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih Travnik, Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik, Centar za mentalno zdravlje Travnik, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih, Udruženje oboljelih od dijabetesa, Udruženje oboljelih od malignih bolesti, Udruženje za sport i rekreaciju “Zumba sa Ivanom”.

Travničani su na centralnom gradskom trgu danas bili u mogućnosti besplatno izmjeriti šećer u krvi, krvni pritisak, spirometriju (ispitivanje plućne funkcije), te dobiti savjete stručnjaka kako da očuvaju i poboljšaju svoje zdravlje.

Manifestaciju obilježavanja Svjetskog dana zdravlja podržala je Općina Travnik.

Više u našem videu i fotogaleriji.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!