dStore
Travnički policajci pronašli vozilo ukradeno u Vitezu, nakon potjere uhvaćen jedan od počinilaca. Pronađen i Passat ukraden isten noći u Travniku.
photo: Agencija DAN
Crna Hronika

Travnički policajci pronašli vozilo ukradeno u Vitezu, nakon potjere uhvaćen jedan od počinilaca. Pronađen i Passat ukraden iste noći u Travniku.

U srijedu, 29.11.2017. oko 02,25 sati u ulici Šehida policijska patrola je pokušala zaustaviti vozilo marke Golf II, vozač vozila se oglušio na znakove koje su mu davali policajci i nastavio kretanje.

Patrola se uputila za navedenim vozilom, koje se zaustavilo na lokalnom putu u mjestu Pirota.

Tom prilikom uhvaćeno je jedno lice kod kojeg je pronađena kapa „fantomka“ i radne rukavice.

Nakon kriminalističke obrade nad istim, utvrđeno je da se radi o J.J. rođen 1991. godine iz Travnika.

Izvršenom provjerom ustanovljeno je da je predmetno vozilo ukradeno 10.11.2017. godine na području Viteza te da su registarske oznake, koje su se nalazile na vozilu, ukradene 24.11.2017. godine na području Novog Travnika.

Lice J.J. je lišeno slobode a policijski službenici intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti koje se mogu dovesti u vezu s navedenim događajem. O svemu je upoznat i kantonalni tužilac.

Istoga dana, 29.11.2017. godine, oko 03:00 sata u Policijsku stanicu Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila Volkswagen Passat, registarskih oznaka M65-E-007, koje je bilo parkirano u ulici Donje Osoje u Travniku.

Nakon što je izvršen uviđaj i preduzete druge istražne radnje, kao i pretraga terena, vozilo je pronađeno istog dana oko 08,00 sati u mjestu Bila, općina Vitez.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!