Travnički Biznis inkubator dobio prve poduzetnike
phto: CEM Travnik
Aktuelno

Travnički Biznis inkubator dobio prve poduzetnike

Nakon Demo Day-a, održanog protekle subote u Centru za edukaciju mladih, naš BeeZone biznis inkubator dobio je svoje prve poduzetnike, a uskoro i prva startup preduzeća.

Od ukupno jedanaest prezentovanih biznis ideja, koje su polaznici BeeZone Startup akademije razvijali tokom dva mjeseca, njih pet je prošlo u sljedeću fazu projekta, u kojoj će biti podržani u osnivanju startup preduzeća.

Biznis ideje, koje je stručna komisija Centra za edukaciju mladih ocijenila kao najinovativnije i od najviše potencijala za uspjeh na tržištu su:

  1. Creativa NosTra – Mirela Džinić
  2. MK-CNC – Muamer Kargić
  3. Body and Beauty Lounge – Adila Horić
  4. Total Business Consulting – Enisa Mahmutović
  5. AVIS – proizvodi i poluproizvodi od drveta – Ammar Halilović

Iz CEM-a upućuju čestitke polaznicima koji su uspjeli proći u sljedeću fazu projekta, a one kojima to ovaj put nije pošlo za rukom, pozivaju da nastave raditi na razvoju svojih biznis ideja i prijave se za naredni poziv koji će uskoro objaviti.

Sve navedene aktivnosti, u okviru BeeZone Startup akademije, realizuju se u sklopu Projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”, koji finansira Europska unija, kroz projekat “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje”.

CEM Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!