Crna Hronika

Travničanin i Novotravničanin bježali od policije u Vitezu, pronađena droga…

U nastavku provođenja pojačanih mjera sigurnosti, koje se provode posljednja dva mjeseca tokom svakog vikenda, provedene mjere dale su značajne rezultate koji će doprinijeti povoljnom i stabilnom stanju sigurnosti. Pojačane mjere sigurnosti bile su usmjerene na dokumentovanju krivičnih djela, pojačanu kontrolu saobraćaja, kao i na zaštitu javnog reda i mira.

Značajni rezultati postignuti su u pogledu sprječavanja zloupotrebe opojnih droga, gdje se na području Viteza, prilikom pokušaja pregleda vozila Range Rover od strane službenika policije, vozač sa vozilom dao u bijeg.

Službenici policije su ga uspjeli brzo sustići i izvršiti kontrolu, gdje je ustanovljeno da su vozač i još jedna osoba koja se nalazila u vozilu tokom bijega od policije odbacili najmanje 4 pakovanja materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin.

Odbačena droga je pronađena, a osobe I.B rođen 1979. godine iz Novog Travnika i A.Č. rođen 1983. godine iz Travnika su lišeni slobode, te će nakon kriminalističke obrade biti predati Kantonalnom tužilaštvu Travnik na dalje postupanje.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!