Sport

SUTRA UJUTRO: XCM Vlašić 2018

Vrijedna ekipa okupljena oko Biciklističkog kluba “Vitez”, zadužena za organizaciju sutrašnjeg međunarodnog XC (CrossCountry) maratona „XCM Vlašić“ uspješno je završila sve pripreme, pa s nestrpljenjem dočekuju učesnike i sami start utrke.

Vlašić je sutra domaćin za nekoliko stotina biciklista iz regiona, a i najavljene ugodne vremenske prilike bez sumnje će na ovu planinu dovesti veliki broj zaljubljenika u sportska dešavanja. Da će se moći vidjeti dosta atraktivnih vožnji – u to ne treba ni sumnjati.

Staze su, prema svojoj težini podijeljenje po uzoru na travničke ćevape na “malu”, “srednju” i “veliku”. “Mala” je dužine 26 kilometara i visinske razlike 850 metara, “Srednja” dužine 39 kilometara i visinske razlike 1.200 metara, a ona najteža i najveća, “Velika” je dužine 50 kilometara i visinske je razlike 1.700 metara.

Start utrke je u 10 sati na Babanovcu, a zbog neophodne obustave saobraćaja na dijelu vlašićkih puteva, preporučuje se da svi zainteresovani stignu na Babanovac barem sat vremena prije.

Vidimo se na XCM Vlašić 2018!

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!