Studenti FZS u posjeti prehrambenoj industriji Sprind (FOTO)
photo: Sveučilište/Univerzitet VITEZ
Aktuelno

Studenti FZS u posjeti prehrambenoj industriji Sprind (FOTO)

U okviru praktičnih vježbi iz predmeta Prehrambeni aditivi i kontaminanti, u saradnji predmetnog nastavnika, prof.dr.sc. Amele Semić i Fakulteta zdravstvenih studija, 12.05.2018. godine organizovana je stručna posjeta prehrambenoj industriji Sprind d.d. Sarajevo, članici AS Holding,  u sklopu koje posluje 18 kompanija u BiH, od čega u prehrambenom sektoru 12. 

U skladu sa misijom, AS Holding aktivno učestvuju u obrazovanju generacija kroz segment predavanja i nastave, realizacije praktične nastave, naučno-istraživačkog rada, zajedničkim učešćem na konferencijama, obrazovne i tehničke saradnje te stručnih posjeta.

Studenti III godine Fakulteta zdravstvenih studija, sa smjera Sanitarni inžinjering, u pratnji asistentice, mr. Amre Čolić i predmetnog nastavnika, prof.dr.sci Amele Semić, 12.05.2018.g.  su posjetili prehrambenu industriju Sprind d.d. Sarajevo, gdje je studentima prezentirana tehnologija proizvodnje, asortiman prozvoda te organiziran obilazak svih pogona sa proizvodnjama u toku.

Fokus je bio na higijensko zdravstvenom nadzoru sirovina, procesa i gotovih proizvoda; implementaciji standarda, a Sprind posjeduje ISO 9001:2015; HACCP i najzahtjevniji standard  u oblasti prehrambene industrije  IFS; proces samokontrole i eksternih kontrola; sanitarnom nadzoru i planovima čišćenja; DDD aktivnostima; sigurnosno-tehničkim listama sirovina i ambalaže; HACCP planovima pojedinih linija sa analizama opasnosti; dio asortimana smjesa i aditiva sa pratećom dokumentacijom; te su dati odgovori na sve upite od strane studenata.

Sveučilište/Univerzitet VITEZ

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!