ŠPD Srednjobosanske šume novčano nagrađuje svoje zaposlenike
ŠPD Srednjobosanske šume novčano nagrađuje svoje zaposlenike - photo: ŠPD Srednjobosanske šume (arhiv)
Aktuelno

ŠPD Srednjobosanske šume novčano nagrađuje svoje zaposlenike

Šumsko-privredno društvo (ŠPD) “Srednjobosanske šume” Donji Vakuf isplatit će radnicima dodatak na decembarsku plaću nakon što je Društvo ostvarilo izuzetan poslovni rezultat u proteklih 12 mjeseci.

Odlukom direktora ŠPD “Srednjobosanske šume” Vildana Hajića, radnicima koji su prijavljeni na određeni rok bit će isplaćeno dodatnih 250 KM, dok će onima koji su uposleni na neodređeno biti isplaćeno po 500 KM.

Kako je navedeno u obrazloženju te odluke, Uprava i direktor odlučili su nagraditi radnike uzimajući u obzir ostvarene poslovne rezultate.

Direktor Hajić je izjavio za Fenu da to rade već četvrti put, te dodao da su u subotu upriličili stručno-edukativni zbor radnika, odnosno šumarsko veče gdje su, kako je istakao, nagradili radnike “koji su najbolji od najboljih u smislu postignutih rezultata”.

Iza nas je izuzetno dobra poslovna godina. Preduzeće koje je bilo gotovo propalo sa 20 miliona KM obaveza i  mehanizacijom starom skoro 40 godina, uspjeli smo zanoviti za dvije godine. U proteklom periodu investirali smo više od deset miliona KM – kazao je Hajić.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!