Arhiva

SEC: Pružatelji podrške i asistencije osobama s intelektualnim poteškoćama u Jajcu

Krajem 2015. godine Socijalno – edukativni centar počeo je provođenje javno važećeg programa „Osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama“ na području općine Jajce.
Ukupno 22 polaznika tijekom proteklih šest mjeseci imali su priliku kroz teorijsku i praktičnu nastavu upoznati se s principima poziva pružatelja podrške. Kroz ovaj program SEC tim je radio na razvoju kompetencija polaznika za usluge asistencije u obavljanju svakodnevnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama.
Nakon obuke pružatelji podrške su između ostaloga razvili pravilan pristup prema osobama s intelektualnim teškoćama, kako pružiti podršku i asistenciju osobama s intelektualnim teškoćama tijekom obavljanja njihovih svakodnevnih aktivnosti. Ovakav vid asistencije pruža im prigodu za izjednačavanje mogućnosti i socijalno uključivanje.

Na svečanoj dodjeli koja je održana petak, 17. 06. 2016. godine u hotelu Turist 98 Jajce, 22 polaznika je dobilo svoja uvjerenja i certifikate. Ovoj svečanosti su prisustvovali uposlenici SEC-a, nastavnici, kao i predstavnici ustanova i organizacija u kojima se obavljala praktična nastava i drugi.
Polaznike je na početku pozdravila voditeljica SEC podružnice Travnik, Zvjezdana Nakić koja se ovom prigodom zahvalila polaznicima koji su bili marljivi i aktivni svih 6 mjeseci obuke, te im poželila sreću da stečena znanja i vještine primjene u budućem radu.
Prisutne je pozdravio i direktor SEC-a, Igor Lukenda koji je u svom pozdravu naglasio da s ovim programom SEC odgovara svojoj misiji stvaranja novih poslovnih profila. “Cilj nam je u BiH stvoriti tzv. socijalna zanimanja, odnosno obučiti profesionalne pomagače koji će prije svega rasteretiti obitelji koje danas nose najveći teret skrbi o osobama s poteškoćama u razvoju”, kazao je Lukenda.
Polaznicima se obratila i direktorica Centra za socijalni rad Jajce, Indira Mehić-Čejvan koja je istaknula važnost pokretanja Programa osposobljavanja za pružatelje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u općini Jajce. „ Zadovoljstvo mi je da od danas u našoj lokalnoj zajednici imamo certificirane osobe koje su završile Program osposobljavanja za pružatelja podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama, što će u dogledno vrijeme dovesti do mogućeg zapošljavanja u oblasti socijalne zaštite, stambenim jedinicama Sumero. Iskrene čestitke ne samo polaznicima nego i osoblju SEC-a koji su cijeli Program uspješno i profesionalno doveli do kraja.“
Više informacija o radu ove Ustanove i svim ostalim programima koje nudi možete saznati na web portalu www.sec.ba ili facebook stranici www.facebook.com/sec.ba

SEC Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!