Aktuelno

Samo jednim pozivom možete obezbijediti 4 užine za socijalno ugroženu djecu

I ove godine Pomozi.ba nastavlja projekat Užine, koji su prvi put počeli u martu 2014. godine. Uz pomoć donacija kompanija i dobrih ljudi osiguravaju užine za djecu iz socijalno ugroženih porodica u Bosni i Hercegovini. Prošle godine obezbijedili su užine za 1.000 djece i cilj im je i ove godine doći barem do tog broja.

U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Nažalost, mnogo roditelja ne mogu da djeci priušte to. Osim što su zbog toga djeca gladna tokom nastave, osjećaju se drugačije od svojih drugara koji imaju užine svaki dan. Djeca su najranjivija kategorija našeg društva i u Pomozi.ba osjećaju dužnost da im obezbijede kvalitetne uslove.

U saradnji sa školama osiguravaju da niko od roditelja i djece ne zna da djeca koja su korisnici ovog projekta zapravo dobivaju te užine besplatno, kako bi ih dodatno zaštitili.

Pored redovnih užina trude se povremeno djeci osigurati i voće kao i druge stvari koje ih obraduju.

Donacija za ovu svrhu se može uplatiti bilo kada u toku mjeseca za tekući mjesec, a ko želi može uplatiti odmah za cijelu školsku godinu.

Možete biti donator za jedno ili više djece, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Prioritet su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca koja imaju određene poteškoće u razvoju i djeca koja imaju roditelje ali koja spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, odnosno djeca kojoj roditelji nisu u stanju osigurati tih 10 maraka mjesečno kako bi imali sendvič u školi.

Od ove godine dodatno su se bazirali na manja mjesta i samim tim je i cijena užina jeftinija nego što je bila prethodnih godina. Mjesta gdje su užine skuplje pokrili su u saradnji sa nekim partnerskim kompanijama kao i sredstvima iz naših donacijskih kutija na benzinskim pumpama Hifa Petrol.

Pozivom na broj 17002 donirate 4 užine za djecu u školama širom BiH. Broj je jedinstven za sve operatere, a cijena je 2KM, što je dovoljno za 4 užine.

Pomoći se također može i na sljedeće načine:

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Užine

PayPal: paypal1@pomozi.ba
(Direktni link: https://www.paypal.me/Pomozi)

Svako ko želi može sponzorisati jedno ili više djece, a za dodatne informacije možete nam pisati na njihovu Facebook stranicu ili na email info@pomozi.ba.

Pomozi.ba

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!