Arhiva

Počela aukcija dresova za pomoć u otvaranju odjela onkologije u Travniku!

Nakon uspješne akcije za opremanje Doma zdravlja Travnik, humanitarna aktivistkinja, Jasmina Fajkić, pokrenula je danas internetsku aukciju dresova poznatih sportista, a novac od prodaje namijenjen je za pomoć otvaranju onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti u Travniku.

Kako je Fajkić kazala za Fenu, aukciji se odazvalo više od 50 poznatih sportista, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a među njima su Edin Džeko i drugi članovi nogometne reprezetacije BiH, Neymar Jr, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Na aukciji će se, također, moći kupiti i portret Messija, rad mladog umjetnika Martina Frljića, kao i dres članova bh. benda “Dubioza Kolektiv”.

Fajkić je podsjetila da je akciju pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenula jer trenutno oboljeli iz Srednjobosanskog kantona moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da nijedna bolnica u SBK nema odjel za onkologiju.

– Nažalost, oboljelih je svakim danom sve više i nadam se da ću prikupiti što više novca kako bih pomogla da ova priča zaživi kako treba. Nadam se i da će kroz par godina biti manje oboljelih, te da će doći vrijeme kada se neće morati sakupljati novac za ove namjene – kazala je Fajkić, koja se bavi humanitarnim radom deset godina i do sada je, među ostalim, učestvovala u prikupljanju novca za liječenje oboljelih i pomoć socijalno ugroženima, te u akciji tokom poplava koje su 2014. godine pogodile BiH.

Direktor Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu u Travniku, dr. Emir Abdulović rekao je da je odjel za onkologiju u ovoj bolnici, uz podršku Vlade SBK, gotovo završen i da je do sada utrošeno 300.000 KM.

Naglasio je da će novac prikupljen putem aukcije dresova biti utrošen za kupovinu opreme te je najavio da bi odjel mogao biti otvoren najesen.

Akcija za pomoć osnivanju odjela onkologije u Travniku bit će otvorena do 10. jula na web stranici Aukcije.ba, a informacije je moguće pronaći i na Jasmininoj Facebook stranici

FENA

Neymar

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!