OPĆINA TRAVNIK: Konačna rang lista učenika srednjih škola koji su dobili stipendije
photo: Agencija DAN
Aktuelno

OPĆINA TRAVNIK: Konačna rang lista učenika srednjih škola koji su dobili stipendije

Broj: 01-1-01-3-3-345/16-22-2

Datum: 03.07.2018.godine

Nakon provedenog postupka za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola koji ostvaruju iznimne rezultate u školskim natjecanjima, sportu, kulturi i drugim društveno korisnim aktivnostima Odbor za društvene djelatnosti Općinskog vijeća Travnik utvrdio je:

 

K O N A Č N U     R A N G     L I S T U

REDOVNIH UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA KOJI OSTVARUJU IZNIMNE REZULTATE U ŠKOLSKIM NATJECANJIMA, SPORTU, KULTURI I DRUGIM DRUŠTVENO KORISNIM AKTIVNOSTIMA

 

 

 

III RAZRED

 

Za III razred srednje škole dodjeljuju se ukupno 4 (četiri) jednokratne stipendije.

 

Nakon bodovanja svih pristiglih prijava Odbor za društvene djelatnosti je utvrdio rang liste, kako slijedi:

 

R.B. Prezime i ime B O D O V I NAPOMENA
A B A+B
1.       Gaši (Samet) Arsim 9 2+4 15  
2.       Šiljak Mersad 8 3+4 15  
3.       Novalić Sanel 7 3+1 11  
4.       Kopčalija Ivica 7 0 7  
5. Bikić Sanja 0 0 0 Prosjek ocjena 3,07

(član III. stav 4.  Pravilnika za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola škola koji ostvaruju iznimne rezultate u školskim natjecanjima, sportu, kulturi i drugim društveno korisnim aktivnostima

6. Dujmović Petra 0 0 00 Prosjek ocjena 3,71

(član III. stav 4.  Pravilnika za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola škola koji ostvaruju iznimne rezultate u školskim natjecanjima, sportu, kulturi i drugim društveno korisnim aktivnostima

           

 

 

 

Zaključak

 

Uvažavajući činjenicu da su navedeni kandidati ispunili sve uslove iz objavljenog konkursa i ostvarili najveći broj bodova, za III razred srednje škole stipendije se dodjeljuju sljedećim učenicima:

 

  1. Gaši Arsim
  2. Šiljak Mersad
  3. Novalić Sanel
  4. Kopčalija Ivica.

 

 

 

 

 

 

IV RAZRED

 

Za IV razred srednje škole dodjeljuju se ukupno 3 (tri) jednokratne stipendije:

 

R.B. Prezime i ime B O D O V I NAPOMENA
A B A+B
1.       Jusić (Munir) Semin 10 0 10  
2.       Jusić (Salim) Džejlana 10 0 10  
3.       Dervišević Faris 10 0 10  
4. Gaši (Samet) Adela 10 0 10 Brat imenovane ostvario pravo na stipendiju za III razred (član VIII. stav 2.  Pravilnika za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola škola koji ostvaruju iznimne rezultate u školskim natjecanjima, sportu, kulturi i drugim društveno korisnim aktivnostima
           

 

Zaključak

Obzirom da su za IV razred podnesena samo 4 zahtjeva, te da jednom zahtjevu ne može biti udovoljeno iz razloga što je brat Gaši Adele ostvario pravo na stipendiju za III razred srednje škole, za IV razred dodjelit će se 3 jednokratne stipendije, a 2 nedodjeljene ostaju neraspoređene.

Uvažavajući činjenicu da su navedeni kandidati ispunili sve uslove iz objavljenog konkursa i ostvarili najveći broj bodova, za IV razred srednje škole stipendije se dodjeljuju sljedećim učenicima:

 

  1. Jusić Semin
  2. Jusić Džejlana
  3. Dervišević Faris.

 

 

NAPOMENA: U koloni A prikazani su bodovi koji se odnose na uspjeh učenika u redovnom školovanju.  U kolini B prikazani su bodovi koji se odnose na uspjeh učenika na takmičenjima iz oblasti nauke, sporta i umjetnosti.

 

OBAVIJEST

Obavještavaju se učenici koji su po gore navedenom pregledu ostvarili pravo na stipendiju da će se potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija održati dana 13.07.2018.godine (petak), sa početkom u 18,00 sati, u velikoj sali Općine Travnik.

Na potpisivanje ugovora roditelji učenika su obavezni ponijeti ličnu kartu i kopiju vlastitog tekućeg računa na koji će se vršiti uplata stipendije.

Ukoliko je neko spriječen da prisustvuje potpisivanju ugovora u njegovo ime to može izvršili samo lice koje ima punomoć imenovanog.

 

 Općina Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!