Arhiva

Nešto novo u Travniku: Pekare ABA u novom ruhu (FOTO)

Lider u proizvodnji pekarskih proizvoda u ovoj regiji, ABA d.o.o iz Travnika ovih dana je Travničanima, ali i svima koji prolaze kroz ovaj grad, ponudila nešto novo.

Njihove pekare na glavnoj gradskoj ulici su u potpunosti renovirane, a ujedno i redizajnirane na način da su kupci sada u prilici u ugodnom okruženju u samome objektu konzumirati njihove mnogobrojne proizvode.

“Veliki je trud uložen da pekare napravimo u što boljem izdanju i što ljepšem izgledu, a sa tim uređenjem smo željeli da se zahvalimo našim dosadašnjim kupcima na povjerenju, te ujedno i da uljepsamo naš Travnik kako za naše redovne kupce, tako i za mnogobrojne turiste i posjetitelje našeg grada” – izjavio je za Travnicki.INFO Adnan Baltić, direktor kompanije ABA.

ABA d.o.o Travnik trenutno stalno zapošljavapošljava pedesetak radnika, a osim popularnih pekara tu su i motel ABA u ulici Šumeće, te benzinska pumpa ABA u Donjem Vakufu. Pekare ABA u svojoj ponudi imaju klasične pekarske proizvode, ali i kolače, sve vrste pita, pizzu…

U obnovljenim pekarama u ulici Bosanska i na benzinskoj pumpi u Donjem Vakufu sada je u ponudi i sladoled kakav sigurno niste probali na ovim prostorima.

U vrijeme mjeseca ramazana, svakako je najveća potražnja za jedinstvenim travničkim piticama, popularnim “Ramazanijama”, a u pekarama ABA su se potrudili da se one mogu kupiti svježe tokom cijelog dana, posebno u vrijeme iftara, zbog čega su i prilagodili svoje radno vrijeme u skladu sa potrebama postača.

Travnicki.INFO