Arhiva

Na Rostovu se gradi Sportsko-rekreacioni i turistički centar vrijedan 10 miliona eura

U toku su radovi na izgradnji budućeg Sportsko-rekreacionog i turističkog centra na Rostovu u općini Bugojno.

Mašine i radnici preduzeća „Širbegović“ i drugih firmi, koje su angažirane u projektu vrijednom 10 miliona eura  rade na postavljanju betonske konstrukcije.

-Zadovoljni smo dinamikom dosad obavljenog posla. Siguran sam da će tako biti i kasnije, kada se budu vršili radovi u unutrašnjosti objekta – kazao je Asim Šahman, predstavnik firme „Biser Rostova“, i rukometni trener s adresom stanovanja u Kataru.

Kompletirana je, dodaje, sva neophodna dokumentacija za javni poziv koji će biti objavljen ovih dana, s ciljem izbora najpovoljnijeg izvođača predstojećih zanatskih radova.

Vjeruje da će započete aktivnosti u prvoj fazi projekta biti okončane do 15. juna, i da će se kompletan projekt završiti do 2018.

-Sportska dvorana će imati parketnu, i podlogu za rukometne utakmice. Prva utakmica bi se trebala igrati krajem juna. Tu će biti i hotel, s 62 ležaja, u čijem prizemlju će se nalaziti restoran visoke kategorije, recepcija i poseban kafe-bar za posjetioce i publiku. Imat ćemo veliku teretanu, zatvoreni bazen sa saunama, prostorom za masažu, i svim ostalim pratećim sadržajima – precizirao je Šahman. 

Rostovsko gradilište posjetio je ovih dana i bugojanski načelnik Hasan Ajkunić, koji  izgradnju Sportsko-rekreacionog i turističkog centra  „Biser Rostova“  ocjenjuje značajnom za Bugojno i cijelu BiH.

Načelnik Bugojna se zahvalio vijećnicima i svima onima koji su podržali realizaciju projekta, s kojim će „rostovski plato postati još življi“.  

-Posebno se moram zahvaliti Asimu Šahmanu, Bugojancu koji je na najbolji način pokazao da voli svoj grad. Naravno, hvala i investitorima koji su došli iz dalekog svijeta da nam pomognu u razvoju lokalne zajednice i države – kazao je Ajkunić.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!