Mladi travnički šahisti uspješni na državnom prvenstvu
photo: Komisija za informisanje ŠK ''Travnik''
Aktuelno

Mladi travnički šahisti uspješni na državnom prvenstvu

Neum i ŠSHB su u periodu 13.-16. maj 2018. godine bili domaćini 19. kadetskog i juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine. Na ovom takmičenju nastup je uzelo i osmero mladih članova Šahovskog kluba ”Travnik” koji su ostvarili izvanredne rezultate.

Ivan Rajić je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji do 20 godina i tako postao juniorski prvak države, dok je Sajra Dedić u izravnom okršaju sa prvakinjom ŠS RS u konkurenciji do 8 godina pobijedila sa 3:0 i također osvojila zlatnu medalju. Ovo dvoje travničkih šahista su tako izborili nastup u reprezentacijama BiH na svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu.

Mehmed Topojak je u konkurenciji do 10 godina podijelio 2-3 mjesto, no, morao se zadovoljiti brončanom medaljom. Nejla Čaušević (do 12) i Ana Rajić (do 16) su u svojim kategorijama osvojile solidna peta mjesta. Mijo Kovač je osvojio 7. mjesto (do 16.) a Miralem Ganić (do 14.) i Lamija Ganić (do 12.) deseta mjesta.

Delegacija ŠK ”Travnik” predvođena trenerom, majstorom Smailom Dautovićem, je bila jedna od najbrojnijih na ovom takmičenju, te je svojim nastupom osvjetlala obraz ovog Kluba i grada.

Komisija za informisanje ŠK ”Travnik”

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!