KŠC „Petar Barbarić“ i MSŠ „Travnik“ zajedno na projektu „Koračajmo zajedno“
KŠC „Petar Barbarić“ i MSŠ „Travnik“ zajedno na projektu „Koračajmo zajedno“ - photo: MSŠ Travnik
Aktuelno

KŠC „Petar Barbarić“ i MSŠ „Travnik“ zajedno na projektu „Koračajmo zajedno“

KŠC „Petar Barbarić“ Travnik je  15. oktobra bio domaćin sastanka na kojemu su prisustvovali direktorica Gimnazije KŠC-a „Petar Barbarić“ Ivana Ćurčić, Alen Gudalo, voditelj projekata te Aida Lončar, direktorica Mješovite srednje škole „Travnik“ kao i uposlenici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, Marija Puljić i Alija Gušić.

Tema sastanaka je bila mogućnost zajedničkog učestvovanja dvije škole na projektu „Koračajmo zajedno“, čiji je nositelj Centar za mlade „Ivan Pavao II“ u saradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sveti Petar Sarajevski u Istočnom Sarajevu i mladima iz Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dogovoreno je da će učenici obje škole biti dio tematskih radionica koje će se realizovati tokom cijele školske godine, a osim ovih aktivnosti, mladi će biti dio projekta kroz aktivnosti koje će se realizovati izvan škole. Osnovni cilj ovih projektnih aktivnosti jeste pomoći mladima u otkrivanju bogatstva različitosti u našoj zemlji te približiti mlade kroz otkrivanje zajedničkih vrijednosti i rušenje predrasuda.

Iz MSŠ “Travnik” su zahvalili direktoricama obje škole i Centru za mlade „Ivan Pavao II“ na otvorenosti i novim idejama koje će pomoći učenicima u uključenju u aktivnosti koje će im omogućiti da bolje upoznaju svoje vršnjake, vlastitu zajednicu, ali i našu zemlju u cjelini.

MSŠ Travnik/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!