507. Dani Ajvatovice

Dodjeljene nagrade za najbolje literarne radove na temu “Ramazanskom dovom i ajvatovičkom stazom”

U utorak, 4. jula 2017. godine u Uredu Muftije travničkog dodijeljene su diplome i novčane nagrade za tri najbolja literarna rada na temu “Ramazanskom dovom i Ajvatovičkom stazom”.

Naime u sklopu manifestacije ”507. Dani Ajvatovice” upriličen je konkurs za literarne radove na temu “Ramazanskom dovom i Ajvatovičkom stazom”. Pravo učešća imali su svi učenici srednjih škola s područja SBK-a.

Najbolji rad na ovu temu napisala je Nedžma Latić, učenica 2. razreda Elči Ibrahim-pašine medrese, drugo mjesto osvojio je Irfan Brakić učenik 3. razreda Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku i treće mjesto osvojila je Merima Durić učenica 3. razreda gimnazije “Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku.
Sedam radova koji su šifrirani pristigli na konkurs ocjenjivala je komisija u sastavu: predsjednik komisije dr. Nermin Šušić i članovi prof. Aida Lončar i prof. Emina Bojić.

Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović čestitao je pobjednicima i zahvalio im se na učešću te ih ukratko upoznao sa manifestacijom Dana Ajvatovice. Predsjednik komisije prof. Šušić istakao je da su svi radovi bili kvalitetni, ali da su se ova tri izdvojila od ostalih, a posebno prvoplasirani.

Na kraju razgovora autori najboljih radova su imali priliku da govore o tome kako su odlučili da se prijave na konkurs i da pišu na zadatu temu kao i svojim ranijim uspjesima na sličnim takmičenjima.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim učenicima koji su se odvažili da pišu na zadatu temu i da svoj rad pošalju na konkurs. Želimo im više uspjeha naredne godine.

Izvor: Muftijstvo travničko

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!